Luk kao lek protiv gljivica

Luk_narezanJeftino povrće koje u jesen i zimu daje značajan doprinos zdravoj ishrani je crni luk. Jaka eterična ulja luka su „policija“ u želucu i crevima, tvrdi bečki zdravstveni stručnjak, profesor Hademar Bankhofer. Oni suzbijaju štetne bakterije i gljivice, koje su pre svega prisutne u želucu i probavnom traktu onih ljudi, koji se jednostrano hrane. Crni luk ima takođe i supstance koje sadrže sumpor i koje podstiću crevne bakterije, čime se jačaju odbrambene supstance u celom organizmu. Crevna flora se konzumiranjem crnog luka najbolje regeneriše i sanira. Crni luk Ulje senfa u luku – alicin, dospeva iz želuca i creva u bubrege i odatle u mokraćne kanale i bešiku. Ono na ovom putu razvija jako dezinficirajuće i antibakterijsko dejstvo. To znači: luk jača bešiku i štiti je od upale. Luk takođe ima tzv. fibrinolitička svojstva, koja pomažu da krv bude tečna i da brzo teče kroz vene, što preventivno i umirujuće utiče na problematične vene i hemoroide, tvrdi Bankhofer.

Izvor: Poslovna žena

Explore posts in the same categories: dijeta, ishrana, lečenje, zdravlje

Ознаке: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s


%d bloggers like this: